reklama

Jarmočné kontroly dopadli alarmujúco. Až tri štvrtiny kontrolovaných obchodníkov porušili zákon

Trnavskí colníci skontrolovali obchodníkov na jarmoku. Až 75 percent z nich ignorovalo dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Colníci vykonali kontrolné nákupy počas celého priebehu jarmoku. Zamerali sa na stánky rýchleho občerstvenia, reštauračné zariadenia, ale aj stánky komerčných predajcov.

Podľa vyjadrenia hovorkyne Colného úradu Trnava Ivety Zlochovej cieľom kontrol bolo zistiť, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladníc počas celého dňa a či vydávajú pokladničný doklad spĺňajúci náležitosti podľa zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnici.

Na kontrolnej akcii sa zúčastnilo 14 colníkov, ktorí vykonali dvanásť kontrolných nákupov.

jarmok

ILUSTRAČNÉ FOTO

„Aj napriek tomu, že obchodníkov upozorňovali svojou prítomnosťou počas dňa v uniforme, obchodníci naďalej riskovali. Porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice zistili v deviatich prípadoch, za čo boli predajcom uložené pokuty vo výške 2 120 eur,“ uviedla Zlochová.

V jednom prípade išlo už o opakované porušenie zákona. V ďalšom bolo zistené podozrenie z porušenia práva duševného vlastníctva, čo vyústilo l zaisteniu podozrivého tovaru. Najčastejším porušením zákona bolo nepoužitie elektronickej registračnej pokladnice na evidenciu tržby a nevydanie pokladničného dokladu zákazníkovi.

„Upozorňujeme obchodníkov, že zamestnanci finančnej správy budú vykonávať podobné kontrolné akcie zamerané na jarmoky počas celej jesene,“ dodala Zlochová.

Ulož ako PDF
Napísal 17. septembra 2015 13:49. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Spoločnosť, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Jarmočné kontroly dopadli alarmujúco. Až tri štvrtiny kontrolovaných obchodníkov porušili zákon”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.