reklama

Slovenské aj zahraničné univerzity sa predstavia v Trnave na výstave Kam na vysokú

Trnava je jedným z piatich miest, do ktorých prichádza výstava Kam na vysokú. V dňoch 26. a 27. januára sa budú v Mestskej športovej hale prezentovať slovenské a zahraničné univerzity.

Výstava je určená záujemcom o štúdium na vysokej škole, maturantom, aj tým, ktorí sa chcú do školských lavíc vrátiť po dlhšom čase alebo si potrebujú rozšíriť vzdelanie popri práci pre svoj kariérny rast.

„Osobne sa budú môcť porozprávať o štúdiu a kritériách na prijatie so zástupcami vysokých škôl. Takto im chceme uľahčiť výber, ušetriť čas a priniesť informácie priamo z prvej ruky,“ povedal Miroslav Koleník zo spoločnosti ConsultSk Slovakia, ktorá už v Trnave zorganizovala viaceré úspešné výstavy ako Práca a kariéra, Kam na strednú a Knihy a hračky.

kam-na-vysoku-pl

Poradia nerozhodnutým

Na výstave budú zastúpené rôzne študijné odbory – technické, humanitné aj ekonomické. Návštevníkom, ktorí chcú študovať, no nie sú ešte rozhodnutí pre konkrétnu vysokú školu, sa budú venovať ľudia zo spoločnosti Združenie pre kariérové poradenstvo a rozvoj kariéry. Pracujú v nej personalisti, bývalí zamestnanci škôl a úradov práce, psychológovia a kariéroví poradcovia.

„Na výstavu prídeme s interaktívnymi seminármi, na ktorých návštevníci zistia, aký typ osobnosti sú. Následne to im poradíme, aké štúdium by ich nasmerovalo k pracovnej pozícii, na ktorú sa hodia a majú na ňu talent,“ povedala Eva Uhríková zo spoločnosti Navigácia v povolaní, podpredsedkyňa Združenia pre kariérové poradenstvo a rozvoj kariéry (ZKPRK).

Prejsť potom môžu aj individuálnym poradenstvom. Jazyková škola Your Choice bude na výstave prezentovať študijné programy pre maturantov. Pracovná agentúra Job-Potenzial poskytne pracovné príležitosti v Nemecku mladým ľuďom, aj tým s nízkou úrovňou nemčiny.

Výstava bude pre všetkých záujemcov bezplatná. Počas oboch dní sa začína o 9. hodine a potrvá do 15. hodiny.

Informácie nájdete aj na www.vystavytrnava.sk.

Slovenské vysoké školy
Fakulty Univerzity svätých Cyrila a Metoda v Trnave
Fakulty Trnavskej univerzity v Trnave
Materialovotechnologická fakulta STU v Bratislave so sídlom v Trnave
Fakulty Žilinskej univerzity
Fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
Fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici
Fakulta sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského
Fakulty Technickej univerzity v Košiciach
Fakulty Univerzity J. Selyeho v Komárne
Vysoká škola manažmentu v Trenčíne

Zahraničné vysoké školy
Technologická fakulta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně
Anglo-americká vysoká škola v Praze
Fakulta lesnická a dřevařská České zemědelské univerzity v Praze
University of New York in Prague
University College Birmingham
viaceré dánske univerzity združené v stánku Scandinavian study

Ulož ako PDF
Napísal 22. januára 2016 7:19. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.