reklama

Leto na korze: Maďarská vášeň, trnavský country Kamión, najlepšie kusy Túlavého divadla

Prinášame program na trnavskom koreze pred radnicou od pondelka 11. do nedele 17. júla 2016.

Čo nás čaká na korze tento týždeň v pondelok večer? Rock, romantika a vášeň v jednej osobe: Maďarský gitarista Tom Lumen, ktorý svojou virtuozitou a dynamikou v technike fingerstyle evokuje zvuk basy, harmonický sprievod, melódiu, rytmus a bubnovanie.

Utorkový večer bude v štýle country, na korzo sa dorúti starý dobrý trnavský Kamión, ktorý pôsobí na hudobnej scéne už takmer tri desaťročia.

Ďalšie štyri večery budú v znamení divadla, a veru nie hocijakého: Domov, do Trnavy, sa opäť zatúla naše Túlavé divadlo, ktoré založili dvaja Trnavčania Jakub Nvota a Kamil Žiška.

Verili by ste, že od ich študentských čias, keď začali tvoriť svoje prvé kabaretné vystúpenia, uplynulo už dvadsaťdva rokov? Čas letí, ale ansámbel nestarne a zmysel pre humor je stále jeho silnou devízou. Dokážu nám to znova už v stredu večer v kabaretnej koláži Piano revue, ktorá je poctou humoru legendárnej dvojice Voskovca a Wericha s hudbou ďalšej legendy Jaroslava Ježka v aranžmánoch ďalšieho populárneho Trnavčana Kamila Mikulčíka.

tulave
Na predstaveniach Túlavého divadla je korzo vždy „natrieskané“ a vládne výborná nálada
Foto: Mesto Trnava / Matúš Koprda

Vo štvrtok večer vyrozpráva Túlavé divadlo nesmrteľný príbeh Cyrana z Bergeracu, ktorý Jakub Nvota upravil pre päť hercov a dal mu názov Cyrano, alebo balábilé o nose. Vtipné verše v alexandrínoch, šermiarske súboje a hudba Kamila Mikulčíka – to si iste nenechá ujsť žiadny trnavský milovník divadla a dobrej zábavy.

Čo bude v piatok? Túlavé divadlo uvedie rozprávku pre deti. O čom, to zatiaľ nevieme, necháme sa prekvapiť spolu s vami.

A v sobotu si pripomenieme ďalšie nesmrteľné heslo: Jeden za všetkých. Každý, kto čítal Troch mušketierov od Alexandra Dumasa, vie, že niečo v tomto názve chýba. Nuž, ako inak, Túlavé divadlo nám vyrozpráva tento príbeh celkom inak v slovensko-českom projekte Túlavého divadla a Divadla Do houslí od autorskej trojice Jakuba Nvotu, Michaely Doleželovej a Romana Vencla.

Nedeľný podvečer, ako sa „roky rokúce“ patrí v rozhlase, v telke, doma a najnovšie aj na korze, patrí deťom. Žilinské Divadlo na hojdačke im zahrá rozprávku Čert slúži na motívy Pavla Dobšinského o tom, že občas ani peklo nie je voči biednym tak nespravodlivé ako naša každodenná realita.

Srdečne vás pozývame, Leto na korze je vaše.

(Mesto Trnava)

Ulož ako PDF
Napísal 11. júla 2016 12:35. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.