reklama

Na veľtrhu práce JobSpoTT budú aj preteky šoférov vysokozdvižných vozíkov

Šoféri vysokozdvižných vozíkov z najväčších výrobných spoločností v Trnave si zmerajú svoje sily na veľtrhu práce JobSpoTT v stredu 26. októbra. Pred očami divákov sa na parkovisku mestskej športovej haly ukáže, ktorý tím je najšikovnejší.

Súťažiť budú zástupcovia spoločností ZF Sachs, Šimunek, Boge, PSA Peugeot Citroën, Gefco. Jazda zručnosti preverí, ako dokážu prechádzať okolo prekážok a premiestňovať bremená z jedného miesta na druhé.

Súťažiacich tiež čaká zaujímavá úloha, za pomoci jedného vysokozdvižného vozíka budú musieť trafiť basketbalovú loptu do koša, ktorý bude umiestnený na druhom vozíku. Ukázať však budú musieť aj teoretické vedomosti, ktoré preveria testy.

Šikovné šoférky

Preteky VZV Cup prináša firma Šimunek, najväčší poskytovateľ školení na prácu s manipulačnou technikou na západnom Slovensku.

Ako povedal zástupca firmy Martin Uhrič, vďaka podujatiu chcú jednak priblížiť tieto pracovné pozície verejnosti a zároveň motivovať zamestnancov spomínaných firiem k lepším výkonom.

„Kto z nás by rád nesúťažil? Pomáha nám to vystúpiť zo stereotypu, zmerať si sily a získať novú chuť do práce,“ podotkol. Práca na vysokozdvižnom vozíku nie je výlučne mužská záležitosť. „Máme aj veľa šikovných žien, ktoré mnohých mužov skryjú do vrecka. Necháme sa prekvapiť, či spomínané spoločnosti pošlú súťažiť aj zamestnankyne,“ dodal Martin Uhrič.

veltrh
Veľtrh práce sa uskutoční v Mestskej športovej hale v stredu 26. októbra 2016

Ilustračné foto: JK

Na trhu práce sú žiadaní

Záujemcovia, ktorí uvažujú o práci šoféra vysokozdvižného vozíka, si budú môcť v tento deň zažiť vlastnú skúsenosť.

Ako na to, im ukáže kvalifikovaný personál spoločnosti Šimunek, ak ich práca na vozíku zaujme, budú mať možnosť zapísať sa do aktuálnych kurzov.

„O túto prácu majú ľudia stále väčší záujem. Logistický trh sa totiž rozvinul natoľko, že šoféri na vysokozdvižnom vozíku sú stále viac vyhľadávaní. Aj v našom regióne je veľa logistických skladov aj veľkých spoločností, ktoré využívajú šoférov na vysokozdvižných vozíkoch. Preto aj my cítime zvýšený záujem o školenia na manipulačnej technike,“ objasnil Martin Uhrič.

Do spoločnosti, ktorú zastupuje, sa prichádzajú školiť mladí muži a ženy, ľudia v strednom veku, aj šesťdesiatnici. Základnou požiadavkou je vek 18 rokov a zdravotná spôsobilosť na vedenie motorového vozíka.

Školenie trvá zhruba jeden pracovný týždeň, ukončené je skúškou, po ktorej dostane absolvent oprávnenie.

„Dĺžku kurzu aj jeho náplň upravujeme individuálne podľa požiadaviek a schopností záujemcu. Každopádne, absolvent od nás odchádza pripravený, schopný okamžite začať s prácou, na ktorú sa vyškolil,“ dodáva.

Dlhodobo nezamestnaní uchádzači môžu požiadať o rekvalifikačné kurzy na úrade práce, ktorý potom preplatí väčšinu nákladov na školenie. Skúšky, ktoré musia šoféri absolvovať každý rok, zvyknú zase preplácať zamestnávatelia.

Generálnym partnerom podujatia JobSpoTT je spoločnosť ZF Slovakia, hlavnými partnermi sú firmy Boge Elastmetall Slovakia, Šimunek, PSA Groupe a Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Partnerom interakcie je spoločnosť sli.do. Záštitu nad podujatím prevzal prezident Slovenskej republiky pán Andrej Kiska.

Veľtrh práce sa koná 26.10. od 9:00 až do 20:00 a vstup je pre návštevníkov zadarmo. Viac na www.jobspott.sk.

(TS)

Ulož ako PDF
Napísal 25. októbra 2016 9:00. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.