reklama

V sobotu predstavia Sprievodcu architektúrou Trnavy v spojení s prechádzkou po významných dielach moderny

V sobotu 30. septembra sa uskutoční predstavenie publikácie C20: Sprievodca architektúrou Trnavy spojené aj s prechádzkou po najvýznamnejších architektonických dielach moderny v centre mesta. Podujatie sa začína o 16:00 v Kníhkupectve AF na Štefánikovej 5 a účastníkov bude sprevádzať autor publikácie, architekt Martin Zaiček.

C20: Sprievodca architektúrou Trnavy je spoločným projektom trnavského občianskeho združenia Publikum.sk s organizáciou Archimera. Je výsledkom niekoľkoročnej spolupráce združenia s architektom Martinom Zaičkom, s ktorým pripravili viacero prednášok o architektúre 20. storočia v Trnave.

FOTO: OZ Publikum

Sprievodca sa zameriava na obdobie funkcionalizmu a neskorej moderny, teda takmer celé 20. storočie, i keď prirodzene dominuje jeho druhá polovica.

Trnava skrýva množstvo hodnotných architektonických diel z tohto obdobia, ktoré si zaslúžia väčšiu pozornosť, no spravidla bývajú prehliadané.

K mnohým z nich sa dnes verejnosť stavia skôr negatívne, sprievodca má za cieľ priblížili krásy a význam jednotlivých stavieb. Martin Zaiček zasadil jednotlivé stavby a vývojové trendy v súdobej architektúre aj do historického kontextu mesta.

V sprievodcovi nájdete čitateľ základné informácie o viac ako tridsiatich stavbách, podrobnejšie sa venuje dvadsiatke tých najdôležitejších. V predaji ho nájdete v Mestskej veži aj v spomínanom Kníhkupectve AF. Jeho cena je 5 eur.

Ulož ako PDF
Napísal 28. septembra 2017 7:32. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.