reklama

Obyvatelia Hospodárskej ulice sa môžu zoznámiť s návrhom revitalizácie vnútroblokových priestorov

Mesto Trnava pripravuje revitalizáciu vnútroblokových priestranstiev na Hospodárskej ulici. Zámer obnovy plôch sa dotkne územia vymedzeného ulicami Kollárova – Študentská. Po prvých krokoch, ktorými boli zber dotazníkov od obyvateľov, verejné stretnuie či príprava zadania, prichádza k prezentácii návrhu úpravy dvorov zo strany projektantov.

Verejné stretnutie sa uskutoční v utorok 23. januára 2018 o 17.30 hod. do zasadacej miestnosti mestského zastupiteľstva na trnavskej radnici (Hlavná 1).

Prvé stretnutie k tejto téme sa uskutočnilo v marci minulého roka, nasledoval zber dotazníkov a príprava zadania pre verejné obstarávanie na projekt úpravy tejto časti mesta, ktoré vychádzalo zo spätnej väzby získanej od obyvateľov.

Ilustračné foto: Mesto Trnava

„Hoci bola pôvodne naplánovaná revitalizácia všetkých deviatich dvorov naraz, z dôvodu vysokej finančnej náročnosti sa v prvej fáze obstarala projektová dokumentácia k dvorom medzi Hospodárskou, Hodžovou, Kollárovou a ulicou Andreja Sládkoviča. V priebehu tohto roka sa bude obstarávať dokumentácia na zvyšnú časť projektu v lokalite A. Sládkoviča, Hospodárska, Hodžova a Študentská,“ informuje trnavská radnica.

Výsledkom doterajších prác je návrh, ktorý jeho projektanti v utorok predstavia verejnosti.

Koncept bude možné priamo na mieste pripomienkovať, diskutovať o ňom a dostať odpovede na svoje otázky priamo od odborníkov a zodpovedných pracovníkov Mestského úradu v Trnave.

Projekt úpravy dvorov na Hospodárskej ulici je súčasťou participatívneho plánovania. Občania majú vďaka nemu možnosť spolurozhodovať o úprave verejných priestorov, vyjadrujú svoj názor a požiadavky a samospráva na ne reaguje.

„Cieľom je, aby výsledný priestor, ktorý spolu naplánujeme participatívnym spôsobom, spĺňal požiadavky tých, ktorí ho budú využívať,“ zdôrazňuje mesto v tlačovej správe.

(ts)


Dotknuté územie vnútroblokov je vyznačené žltou čiarou

Ulož ako PDF
Napísal 22. januára 2018 9:00. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Obyvatelia Hospodárskej ulice sa môžu zoznámiť s návrhom revitalizácie vnútroblokových priestorov”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.