reklama

Pozvánka: Fašangová veselica Folklórneho združenia Veterán bude v Trnave 16. februára

Folklórne združenie Veterán z Trnavy pozýva všetkých milovníkov dobrej zábavy v duchu slovenských tradícií na Fašangovú veselicu. Uskutoční sa už v sobotu 16. februára 2019 v aule Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku na Zavarskej ulici v Trnave.

Účasť je možná v krojoch aj bez krojov. Do tanca bude hrať Ľudová hudba Maroša Mikuša.

V cene vstupného vo výške 20 eur na osobu je uvítacie „decko“ vínka, kapustnica, káva, vodná „brzda“ a pagáče.

Vstupenky objednávajte na e-mailovej adrese fzveteran@gmail.com.

FOTO: FZ Veterán

Originálna pozvánka na FAŠANGOVÚ VESELICU s batôžkom 2019 – spolu s dôležitými pokynmi od organizátorov:

Nevím jako vy, ale mi organizátori sa velice moc tešíme a veríme že dójdete v hojnom počte, stoly obložíte, hrdlo zvlažíte a aj nejaký ten krok na parkete skúsite.

Ale podme po porádku, že prečo s batóžkom? Pýtali sa vácerí, a tak nám nedalo a vysvetlíme.

Volakedy sa batóžkové muziky robili hojne, kde sa dalo- v stodole, v krčme, na dvore, ked pekne bolo. Tak sa slávili aj Štefanské zábavy, Majálesy, Fašangy a šelijaké iné veselosci.

Dobre sa to robilo, lebo vela roboty okolo toho nebolo a každý si ulahodzil jak scel.

U nás to tento rok urobíme nasledovne:

My jako organizátori zajednáme sálu, urobíme nejakú tú výzdobu, zavoláme muziku, na stól dáme kapustnicu, pagáče, kávu a vodnú brzdu, ináč šecko velice dobré, nemosíte mat obavy. A aby ste nepovedali, aj poháre budú.

Vy jako hosti si donesete šecko ostatné „do batóžka“, aby vám dobre bolo do rána … néčo pod zub (slaninka, klobáska, chlebík, cibula, syry, koláče, šišky, obrúsky, atd.), néčo do hrdla (vínko, pálené a iné) a to šecko na váš stól vyložíte. Kerí odvážnejší aj ponúknut ostatných móžete.

Na sebe móžete mat kroje, polokroje, masky fašángové (čert, hasič, polovník, bosorka, kominár, atd.) a kerí nescihnú, tak aj slušne bez masky sa dá.

Na odchod, ked sa zabavíte, šeckých poponúkate, okoštujete, čo zostane na vašom stole si odnesete domov, aby po zábave ostalo čisto, jak sa patrí.

Tak pome do teho, ruka hore a už sa tešíme, jak si štrngneme!!!

Na desku napísal Sirkus – harmoniky kus.

Ulož ako PDF
Napísal 9. februára 2019 22:04. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.