reklama

Mesto plánuje vybudovať na križovatke Bottovej a Študentskej kruhovku

Mesto Trnava plánuje prebudovať križovatku ulíc Jána Bottu – Študentská pred základnou školou na okružnú križovatku. Vyplýva to zo zverejnených podkladov verejnej súťaže, prostredníctvom ktorej hľadá mesto zhotoviteľa projektovej dokumentácie.

Súčasťou zákazky v predpokladanej hodnote vyše 23-tisíc eur je realizácia dopravného prieskumu, geodetického zamerania, vypracovanie projektu pre územné rozhodnutie a následne projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie.

Súčasťou projektovej dokumentácie bude spracovanie dopravného prieskumu a následne kapacitného posúdenia súčasnej, ako ako aj navrhovanej okružnej križovatky.

Uchádzači môžu svoje ponuky posielať do 24. mája 2019.


Križovatka ulíc Jána Bottu a Študentskej

Reprofoto: Google Street View

Mesto požaduje vypracovanie dopravného prieskumu v období so začiatkom od 1. augusta 2019. Podklady má mať k dispozícii na začiatku októbra.

Projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie spolu s geodetickým zameraním územia chce mať radnica k dispozícii do 3 mesiacov od schválenia dopravných prieskumov kompetentnými inštitúciami, projekt pre stavebné povolenie o ďalších 10 týždňov, teda zrejme v prvých mesiacoch budúceho roka.

Odbor územného rozvoja a koncepcií (OÚRaK) na Mestskom úrade vypracoval štúdiu okružnej križovatky v lete 2018.

Z návrhu umiestnenia vyplýva, že časť komunikácie navrhovanej kruhovky by sa mala o niekoľko metrov priblížiť k budove základnej školy.

Okružná križovatka by tak mohla byť situovaná od konca zeleného ostrovčeka na Študentskej ulici až do zelého pásu pred školou.

Križovatka ulíc J. Bottu – Študentská zažila v minulosti desiatky dopravných nehôd.

Autá končili najčastejšie v zvodidlách pred základnou školou. Súčasná organizácia dopravy na križovatke robí problémy nielen mimotrnavským, ale aj niektorým domácim vodičom.


Štúdia okružnej križovatky ulíc Jána Bottu – Študentská

Zdroj: OÚRaK

Ulož ako PDF
Napísal 10. mája 2019 7:44. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Mesto plánuje vybudovať na križovatke Bottovej a Študentskej kruhovku”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.