reklama

Naše Mesto 2019: dobrovoľníci tento raz zavítajú do nemocnice, útulku i medzi seniorov

Jún sa vďaka Nadácii Pontis už tradične spája s dobrovoľníctvom. Ich známa kampaň Naše Mesto je najväčším podujatím firemného dobrovoľníctva na Slovensku, počas ktorého dostanú zamestnanci firiem príležitosť urobiť niečo pre druhých. Tento rok sa Naše Mesto uskutoční v piatok 7. a v sobotu 8. júna 2019 a zapojí sa do neho 28 slovenských miest a obcí.

Nemôže medzi nimi chýbať ani Trnava, ktorá sa k podujatiu pridáva už po siedmykrát. V minulosti dobrovoľníci v našom meste pomáhali najmä v materských školách – upravovali vonkajšie areály a natierali preliezky či oplotenie.

„Tento rok sme sa rozhodli, že ponúkneme záujemcom možnosť stráviť čas s ľuďmi, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých ľudí. Dobrovoľníci napríklad navštívia deti v nemocnici, kde sa s nimi budú hrať, prípadne im budú čítať alebo si spolu niečo pekné vyrobia. So seniormi v dennom stacionári si zmerajú sily pri hraní v spoločenských hrách, klientom v Zariadení opatrovateľskej služby zase spríjemnia chvíle pri rozhovoroch, hrách a spoločnej grilovačke,“ vysvetľuje koordinátorka dobrovoľníckych aktivít Lenka Vančová.

Ilustračné foto

Ďalších dobrovoľníkov čaká venčenie psov v trnavskom útulku, zapoja sa tiež do triedenia šatstva a upratovania Ekošatníka v Centre pomoci pre rodinu.

V obľúbenom Parku Antona Bernoláka pomôžu s opravou lavičiek a amfiteátra, ďalší obnovia náter na plote materskej školy na Spartakovskej ulici.

„Predpokladáme, že do aktivít sa zapojí okolo tridsiatky zamestnancov rozličných firiem. Nebudú však chýbať ani zamestnanci Mesta Trnava, ktorí tradične dopĺňajú tímy dobrovoľníkov,“ dodala L. Vančová.

Okrem dobrovoľníckych aktivít, ktoré pripravilo Mesto Trnava, môžu záujemcovia pomôcť aj Baseballovému klubu Angels Trnava pri montáži oplotenia ich areálu, s jeho čistením a náterom tribún.

Ďalšiu aktivitu pripravila Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI-PAK. Dobrovoľníci sa budú môcť zúčastniť ploggingu v Kamennom mlyne, ide o beh spojený so zbieraním odpadkov.

(ts)

Ulož ako PDF
Napísal 25. mája 2019 22:09. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.