reklama

V roku 2020 mesto počíta s revitalizáciou vnútroblokov na Zátvore, Okružnej a Hospodárskej ulici

V prvej polovici roka 2020 sa majú rozbehnúť revitalizácie vnútroblokov na sídlisku Zátvor, na Okružnej a Hospodárskej ulici. Investičné akcie sú zaradené v programe Životné prostredie schváleného rozpočtu mestskej samosprávy na budúci rok.

Celkové náklady na komplexné revitalizácie všetkých troch vnútroblokov predpokladá rozpočet v objeme takmer 800-tisíc eur.

Takmer 730-tisíc eur z tejto sumy pokryjú schválené prostriedky z Európskeho štrukturálneho fondu


Vnútroblok na Okružnej ulici

Reprofoto: Google Street View

Vnútroblok na Okružnej č. 7 – 17

Na ploche medzi bytovými domami na Okružnej ulici č. 7 – 17 má mesto zámer vytvoriť moderný priestor pre relax a oddych obyvateľov podľa projektovej dokumentácie vypracovanej v roku 2017.

Revitalizácia územia bude spočívať v modernizácii mobiliáru a vybudovaní funkčných pobytových zón pre rôzne možnosti trávenia voľného času. Projektom navrhované riešenie má podľa radnice zohľadňovať aj súčasné požiadavky na adaptáciu územia na dopady zmeny klímy a manažment s dažďovou vodou. Súťaž na zhotovoteľa stavebných prác bola vyhlásená v druhej polovici roka 2019, začiatok realizácie obnovy priestoru je plánovaných v jarných mesiacoch 2020.

Rozpočet počíta s nákladmi 352 643 eur, z toho z eurofondov mesto získalo 335 011 eur.

Sídlisku Zátvor, dvor 1

Zámer humanizácie obytného sídliskového priestoru na Zátvore sa začal v roku 2017.

Medzi bytovkami vznikne ihrisko pre deti do 6 rokov, pribudne mestský mobiliár, stromoradia, kvetinové záhony, projekt počíta sa aj s opatreniami na zníženie hluku či umiestnením prirodzených krajinných prvkov.

V druhej polovici roka 2019 bola vyhlásená súťaž na zhotoviteľa stavby. Začiatok prác na obnova sídliskového svora na Zátvore je naplánovaný v priebehu jarných mesiacov 2020.

Celkové náklady na stavené práce zámeru sú 183 141 eur, nenávratný finančný príspevok z európskych zdrojov predstavuje takmer 174-tisíc eur.


Vizualizácia obnovy dvora č. 1 na Zátvore

Zdroj: Mesto Trnava

Prvý z ôsmich plánovaných vnútroblokových dvorov na Hospodárskej ulici sa má začať revitalizovať v prvej polovici roka 2020.

Dvor označený ako A získa revitalizáciou vyššiu estetickú a pobytovú hodnotu.

Cieľom zámeru je podľa mesta Trnava odstrániť nefunkčné a negatívne pôsobiace objekty, skvalitniť a doplniť jestvujúcu infraštruktúru ako je mobiliár, ihrisko pre mladšiu vekovú kategóriu, verejné osvetlenie, pobytové plochy, vegetačné prvky či stojisko pre polopodzemné kontajnery.

Súčasťou investičnej akcie bude aj úprava a dobudovanie chodníkov a parkovísk.

Predpkladané investičné nákladú sú rozpočtované na 258 446 eur, z čoho 218 230 eur získalo mesto z európskych fondov.


Vizualizácia úpravy vnútroblokov na Hospodárskej ulici

Zdroj: Mesto Trnava

Na rok 2020 vyčlenilo mesto aj 100-tisíc eur na vypracovanie projektových dokumentácií postupnej revitalizácie vnútroblokov Na hlinách za Kysucou, na ulici gen. Goliána a v obytnom súbore na Tehelnej ulici.

Ulož ako PDF
Napísal 27. decembra 2019 8:31. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “V roku 2020 mesto počíta s revitalizáciou vnútroblokov na Zátvore, Okružnej a Hospodárskej ulici”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.