reklama

Trnava zverejnila návrh rozpočtu na rok 2021

Mesto Trnava zverejnilo návrh rozpočtu na rok 2021. Materiál má byť predložený na novembrové zasadnutie mestského zastupiteľstva, kde poslanci odhlasujú jeho definitívnu podobu.

Trnava má podľa predloženého návrhu hospodáriť v roku 2021 s vyrovnaným rozpočtom, celkové zdroje na strane príjmov a výdavkov sú navrhnuté vo výške 75 miliónov 558-tisíc eur.

Pre porovnanie tohtoročný rozpočet má dosiahnuť príjmy takmer 81,8 milióna, výdavky sú očakávané na úrovni 81 miliónov eur. Definitívne čísla však budú známe až po spracovaní záverečného účtu v prvom štvrťroku budúceho roka.

Ilustračné foto

Návrh rozpočtu počíta aj s použitím rezervného fondu vo výške 6,2 milióna eur na rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov (300-tisíc), na rekonštrukciu Zeleného kríčka (1,4 mil.), polopodzemné kontajnery (480-tisíc), revitalizáciu športového a školského areálu ZŠ s MŠ M. Gorkého (400-tisíc), výstavbu tréningového futbalového ihriska s umelou trávou (300-tisíc) a majetkovoprávne usporiadanie a odkupovanie majetku (895-tisíc eur).

V budúcom roku má byť z fondu poplatku za rozvoj použitých 80-tisíc eur na financovanie výdavkov na výstavbu polopodzemných kontajnerov.

Mesto Trnava na základe prognózy Ministerstva financií SR z októbra očakáva v roku 2021 príjem z podielu na dani z príjmov fyzických osôb vo výške 25 miliónov eur, v roku 2020 majú podielové dane pre mesto dosiahnuť úroveň 23,1 milióna.

Na konci roka 2020 bude predpokladaná výška dlhu mesta Trnava 18,34 percenta bežných príjmov, v budúcom roku sa očakáva pokles na 14,17 percenta.

Príjmy do rozpočtu mesta budú plynúť z miestnych daní a poplatkov 17 mil. eur, z výnosov z majetku mesta (4,6 mil.), z podielových daní (25 mil.), vlastných príjmov rozpočtových organizácií (2,9 mil.), transferov, grantov a príspevkov (6,1 mil.), zo štátneho rozpočtu za prenesený výkon štátnej správy (11,3 mil.) a cudzích zdrojov (17,4 mil. eur).

Vo výdavkovej časti trnavská radnica plánuje vynaložiť na dopravu 6,7 milióna eur, na program životné prostredie 3,2 mil., na odpadové hospodárstvo 6 miliónov eur, verejné osvetlenie 0,95 mil., uličný mobiliár 0,2 mil., na program služby 1,6 mil., na sociálnu starostlivosť 6,2 mil., na školstvo a vzdelávací systém 30,3 milióna eur, na program mládež a šport 3,5 mil., na kultúru 1,1 mil,, vzťahy s verejnosťou sú rozpočtované na 0,2 mil., bezpečnostný servis na 0,17 mil., informačný a komunikačný systém na 0,9 mil., správa majetku a servis majú stáť 2,7 mil. eur, program ľudské zdroje takmer 5,4 milióna eur, mestský grantový systém počíta s výdavkami 0,5 milióna, mestská polícia má pracovať s rozpočtom vo výške 2 milióny eur a výdavky na program administratíva sú navrhnuté na 0,6 milióna eur.

Kapitola príjmové finančné operácie počíta s 8,2 miliónmi eur, z toho je najväčšou položkou prevod z rezervného fondu vo výške 6,2 milióna, ďalej 1,3 milióna úver na fiancovanie výstavby kuchyne s jedálňou na ZŠ Bottova a 570-tisíc z účelovej finančnej rezervy na rekultiváciu skládky.

Výdavkové finančné operácie sú navrhnuté v celkovej výške 2,6 mi. eur, najväčšou položkou sú splátky istín úverov mesta za 2,4 milióna eur.

Rekapitulácia návrhu rozpočtu mesta Trnava na rok 2021:

Ulož ako PDF
Napísal 19. októbra 2020 10:02. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Trnava zverejnila návrh rozpočtu na rok 2021”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.