reklama

Aplikáciu Vylož smeti používa už viac ako 4000 užívateľov. Obsahuje už aj aktualizované termíny vývozu odpadu na rok 2021

Skupina FCC, ktorá zváža odpad aj v Trnave a okolitých obciach, aktualizovala kalendár vývozov odpadu pre triedený aj zmesový komunálny odpad na rok 2021. Klienti, ktorí využívajú aplikáciu Vylož smeti majú aktuálne termíny vývozov stiahnuté automaticky a môžu ju naďalej využívať bez akýchkoľvek ďalších nastavení.

„Aplikáciu Vylož smeti sme priniesli pre klientov 1. decembra 2020. Za obdobie jeden a pol mesiaca máme už viac ako 4000 užívateľov. Toto číslo nás veľmi teší a veríme, že jej popularita bude narastať. Cieľom aplikácie je modernou a jednoduchou online formou pomôcť občanom pri vykladaní nádob alebo vriec s odpadmi pred dom. Aplikácia občanovi vždy pripomenie termín a druh odpadu, ktorý má aktuálne vyložiť na odvoz. Vývojom mobilnej aplikácie sme zároveň chceli prispieť k ochrane životného prostredia znížením využívania papierových kalendárov,“ uviedol Tomáš Fajkus, prevádzkový riaditeľ skupiny FCC na Slovensku.

Pre ľudí, ktorí tohto praktického pomocníka ešte nevyužívajú, je aplikácia k dispozícii zdarma na stiahnutie pre operačné systémy iOS aj Android.

Stačí si ju stiahnuť do mobilného zariadenia a zadať adresu a druh odpadu, o zvoze ktorého chce byť užívateľ na svojej adrese informovaný (komunálny, plastový, papier, či biologicky rozložiteľný komunálny odpad), prípadne frekvenciu zvozu (vo vybraných obciach).

Užívateľ tak získa prehľadný kalendár zvozov zvolených druhov odpadov a môže si nastaviť pripomienky.

Zvolí si v akom časovom predstihu, a na ktoré vývozy chce byť upozornený a pripomienky začnú prichádzať. Harmonogram odvozov je spracovaný pre lokality, kde si ľudia sami pripravujú nádoby alebo vrecia na odvoz. „Nezahŕňa ulice s komplexnou bytovou výstavbou, kde sú štandardne rozostavané veľké kontejnery, s ktorými občania nemanipulujú,“ pripomína FCC.

V auguste 2020 skupina FCC na Slovensku spustila aj online službu OdpadOnline určenú na prenájom veľkokapacitných kontajnerov. Služba je určená podnikateľom, živnostníkom aj fyzickým osobám, ktoré potrebujú napríklad jednorazovo odviesť objemný či stavebný odpad.

(ts)

Ulož ako PDF
Napísal 18. januára 2021 11:51. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Aplikáciu Vylož smeti používa už viac ako 4000 užívateľov. Obsahuje už aj aktualizované termíny vývozu odpadu na rok 2021”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.