reklama

Trnavské dni dizajnu 2021 prinesú zaujímavé diskusie, trh aj tvorivé dielne

Trnavský deň dizajnu má za sebou už dva ročníky, tentoraz sa rozrástol na niekoľkodňový program. V programe nájdete diskusie, besedy, ale aj trh či zaujímavé tvorivé dielne. Program sa začína v stredu 16. júna o 19.00 h a potrvá až do soboty 19. júna 2021.

Trnavské dni dizajnu podporujú kvalitný slovenský dizajn, zároveň však myslia aj na udržateľnosť a ekológiu. V diskusiách sa preto objaví viacero odborníkov práve na tieto témy.

Na sobotňajšom trhu zas objavíte predajcov, ktorých okrem dizajnu zaujíma aj využívanie lokálnych či prírodných zdrojov s ohľadom na životné prostredie. 

Hovoriť budú o ambicióznom projekte Nového európskeho Bauhausu, ktorého snahou je priniesť dlhodobo udržateľné a dizajnovo premyslené riešenia. 

Program v stredu 16. júna otvorí online diskusia s Máriou Beňačkovou Riškovou a Tiborom Uhrínom streamovaná na facebookovom profile kultúrneho centra Malý Berlín.

Vo štvrtok 17. júna sa v Malom Berlíne dozviete viac o tom, že kvalitný dizajn nevzniká len v hlavnom meste. Dvaja dizajnéri pôsobiaci v Trnave – Ján Baláž z Cube to Cube a Juraj Demovič z Pergamenu – porozprávajú viac o tom, ako sa usídľuje a rozvíja kreatívny priemysel v našom meste. 

V piatok 18. júna sa môžete tešiť na podujatie PechaKucha Night Trnava vol. 33, taktiež v Malom Berlíne. V rezkých a inšpiratívnych prezentáciách predstavia zaujímaví hostia z prostredia grafického, odevného a produktového dizajnu.

V sobotu 19. júna vás čaká celodenný program na Nádvorí. Okrem malého dizajnového trhu plného predajcov, ktorí okrem pekného dizajnu dbajú aj na ekológiu a udržateľnosť je pripravený aj bohatý program tvorivých dielní, besied a diskusií.

Dozviete sa viac o tom ako vzniká modrotlač, môžete si vytvoriť originálnu linorytovú tlač, vlastný totem inšpirovaný tvorbou Vladimíra Kompánka alebo si vyrobíte vlastné nákupné vrecúška.

Hosťom Trnavských dní dizajnu bude aj riaditeľ Slovenského centra dizajnu Maroš Schmidt, ktorý prezradí viac o činnosti a ambíciách centra a jeho múzea dizajnu. Organizátori nezabudli ani na folklór a kultúrne tradície.  

O tom, čo vedie mladých dizajnérov k tomu, aby pracovali s tradičnými symbolmi, porozprávajú Miška Bednárová zo značky PUOJD, návrhárka šperkov Petra Tóth a dizajnér Tomáš Kompaník zo značky AHA.

Celý program nájdete na www. malyberlin.sk.

Podujatie sa uskutoční v priestoroch kultúrneho centra Malý Berlín a na Nádvorí (Štefánikova 4). V prípade nepriaznivého počasia sa sobotný program presúva do vnútorných priestorov kultúrneho centra.

Návštevníkov organizátori prosia o ohľaduplnosť a dodržiavanie 2-metrových odstupov a ďalších protiepidemiologických opatrení. Vstup na podujatie dovolený len s prekrytými hornými dýchacími cestami.

Podujatie organizujú Zdravé mesto Trnava, Publikum.sk a kultúrne centrum Malý Berlín. 

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Mesto Trnava. 


Plagát kliknutím zväčšíte

Ulož ako PDF
Napísal 15. júna 2021 0:17. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.