reklama

Malý Dobrofest 2021 sa uskutoční na konci augusta

Pred nami je letná sezóna, ktorá po mnohomesačnom pôste ponúkne namiesto alternatívy internetových live streamov bez publika celý rad koncertov a hudobných festivalov naživo. K tým najzaujímavejším hudobným podujatiam v Trnave bude nepochybne patriť ďalší, v poradí už siedmy ročník festivalu Malý Dobrofest. Vďaka nemu Trnava ani v tomto roku nepríde o jedinečný zvuk rezofonickej gitary – dobro.

Festival, ktorý organizátori presunuli podobne ako v predchádzajúcom roku kvôli pandémii z pôvodného jarného termínu až na leto, sa uskutoční pod holým nebom ako open-air podujatie na Nádvorí – priestore súčasnej kultúry na Štefánikovej ulici 4 v historickom centre Trnavy 27. augusta 2021.

Malý Dobrofest nadväzuje na tradíciu medzinárodného hudobného festivalu Dobrofest Trnava a je podobne ako on venovaný pamiatke slovenského rodáka Jána / Johna Dopyeru, vynálezcu rezofonickej gitary, ktorú pomenoval pekným slovenským názvom – dobro.

Ilustračné foto: Dobrofest

Je potrebné pripomenúť, že tento svetoznámy slovenský rodák, ktorý vyrastal v Dolnej Krupej pri Trnave a mesto Trnava mu v roku 2003 udelilo Čestné občianstvo in memoriam, si podal žiadosť o prvý americký patent na svoju gitaru v roku 1926, takže festival bude zároveň aj oslavou 95. narodenín dobra.

Jednodňový festival s podtitulom Koncert pre Johna Dopyeru si udržuje medzinárodný status a aj v tomto roku ponúkne pestrú nádielku výbornej a kvalitnej muziky v podaní viacerých umelcov zo zahraničia, ktorú bude spájať špecifický zvuk dobra.

Návštevníci sa budú môcť stretnúť s charizmatickým spevákom, gitaristom a hráčom na rezofonickú gitaru Hansom Theessinkom z Rakúska, ktorý mal vystúpiť v Trnave už v minulom roku, no panujúca situácia mu v tom zabránila.

Ďalej to bude legendárna česká bluesgrassová kapela Cop z Plzne so spevákom Míšom Leichtom a dobristom Petrom Slámom a slovenskú scénu bude reprezentovať známa dvojica hráčov na rezofonické gitary a ich veľkých propagátorov Ľuboš Beňa a Bonzo Radványi.

Organizátorom podujatia je Trnavská hudobná spoločnosť o.z., ktorá na Malý Dobrofest 2021 pozýva všetkých priaznivcov dobrej hudby.

Festival sa uskutoční pri dodržaní aktuálnych protipandemických opatrení v piatok 27. augusta v Trnave, v priestoroch Nádvoria na Štefánikovej ulici č. 4. Začiatok o 20. hodine a vstup voľný.

Festival z verejných zdrojov podporilo Mesto Trnava, ako aj Nádvorie – priestor súčasnej kultúry, Kultúrne centrum Malý Berlín, Libros, Edit Print, Penzión Oáza, WebHouse a HALADA advokátska kancelária.

Program Malý Dobrofest 2021:

Luboš Beňa & Bonzo Radványi (SK)
Hans Theessink (A)
Cop (CZ)

Ulož ako PDF
Napísal 21. júna 2021 7:37. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Kultúra, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.