reklama

Slovenský zvukový guru v Malom Berlíne

Kultúrne centrum Malý Berlín prinesie v sobotu 23. októbra 2021 o 20:00 do svojich priestorov ďalší koncert v rámci série experimentálnej hudby pod názvom unMUTE. Predstaví sa výnimočný talent a etablovaný zvukový inžinier Jonáš Gruska.

Jonáš Gruska je mladý slovenský umelec, ktorého doménou je zvuk, jeho skúmanie a snaha o tvorbu nového. Do povedomia sa dostal svojimi terénnymi nahrávkami (field recording) a výrobou mikrofónov pre tieto účely.

Je autorom viacerých zvukových inštalácií v mestských priestoroch – ako napr. fontána SNP, či zvonkohra na Kamennom námestí. Vlastní umelecký priestor LOM, kde organizuje eventy a happeningy na rôzne témy týkajúce sa zvuku. Venuje sa aj workshopom, kde účastníkom posúva svoje skúsenosti zo svojich doterajších štúdií a svojho pôsobenia.


Jonáš Gruska

FOTO: Lucia Kovalová

V Malom Berlíne sa predstaví s projektom, v ktorom počítačom modulované kódy prechádzajú do rozhlasových ampliónov a vytvárajú rôzne sústavy zvukov, ktoré Jonáš modifikuje, upravuje a riadi.

Amplióny, ktoré tvoria akýsi totem, sa zároveň otáčajú okolo svojej osi a aj týmto spôsobom vytvárajú unikátny zážitok. Obecenstvo je vždy pousádzané okolo umelca, aby rezonancia a vnímanie boli čo najlepšie. Tento unikátny projekt by nemal zmeškať žiadny fanúšik zaujímavých hudobných predstavení.

Vstupné na podujatie je 5 € v predpredaji, 8 € na mieste. Diváci si môžu vstupenky zakúpiť na stránke www.malyberlin.sk.

V rámci cyklu unMUTE 2021 koncert z verejných zdrojov podporil hlavný partner projektu Fond na podporu umenia.

Ulož ako PDF
Napísal 21. októbra 2021 11:25. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.