reklama

Bezplatné prehliadky Trnavy budú počas celého leta

Bezplatné prehliadky historických a svetských pamiatok mesta Trnavy začínajú v piatok 1. júla 2022. Návštevníci ich môžu absolvovať päť dní v týždni až do konca augusta.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Regiónu Trnava spúšťa od 1. júla bezplatné prehliadky mesta.

„Organizujeme ich pre domácich a zahraničných návštevníkov mesta od pondelka do piatka v mesiacoch júl a august. Sú bezplatné a nie je potrebná rezervácia vopred. Stačí prísť o 10.30 h. pred mestskú vežu, kde sídli naše Turistické informačné centrum Regiónu Trnava,“ uviedol Alexander Prostinák, zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Sprievodca cestovného ruchu skupinu prevedie sakrálnymi alebo svetskými pamiatkami.


Bazilika sv. Mikuláša

Ilustračné foto: trnava-live.sk

„Návštevníci si budú môcť pozrieť v pondelky, stredy a piatky najkrajšie sakrálne pamiatky v Trnave, ako sú Bazilika sv. Mikuláša či Katedrála sv. Jána Krstiteľa. Trasa sa začína pred budovou mestskej veže, odkiaľ sa presunieme k bronzovému modelu mesta, pri ktorom sa dozvedia príbehy o založení Trnavy. Následne sa vydáme do samotných kostolov, v ktorých si povieme viac o histórii, napríklad o plačúcom obraze Panny Márie. Celá prehliadka trvá 90 minút,“ priblížil Slavomír Dzvoník, sprievodca cestovného ruchu v Trnave.

V utorky a štvrtky budú prebiehať prehliadky svetských pamiatok Trnavy. „Zastavíme sa rovnako pri modeli mesta, odkiaľ sa vydáme do historického západného krídla radnice, kde si návštevníci budú môcť pozrieť pivnicu so žalárom. Tiež sa pozrieme do jednej z bášt mestského opevnenia,“ dodal Dzvoník.

Pre tých záujemcov, ktorí by chceli prehliadku absolvovať v inom čase, oblastná organizácia cestovného ruchu Regiónu Trnava poskytuje aj individuálne prehliadky mesta Trnavy. Je možné si ich rezervovať v Turistickom informačnom centre alebo cez stránku Regiónu Trnava.

„Zároveň je pre návštevníkov prístupná mestská veža každý deň od 10.00 do 18.00 h. Pre tých, ktorí sa chcú dozvedieť viac nielen o Trnave, ale aj o okolitom regióne, organizujeme prehliadky obce Dolná Krupá. Počas prechádzky so sprievodcom objavíte jej sedem divov,“ doplnil Alexander Prostinák.

Téma prehliadky 7 divov Dolnej Krupej je úzko prepojená s rodmi Chotekovcov a Brunsvikovcov, ktorí v tejto obci žili a nachádza sa tu ich anglický kaštieľ. Počas leta sú naplánované štyri termíny prehliadok – 9. a 30. júla, 20. augusta a 17. septembra.

Ulož ako PDF
Napísal 30. júna 2022 8:17. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.