reklama

Zlaté vedro za riešenia podnetov na Odkaze pre starostu putuje do Trnavy

Portál Odkaz pre starostu hodnotil úspešnosť miest a obcí v riešení podnetov od občanov za rok 2021. V hlavnej kategórii medzi mestami nad 20 000 obyvateľov získala po dvojročnej pauze prvenstvo opäť Trnava.

Mesto obdržalo vlani 1154 podnetov, z nich bolo vyriešených alebo uzatvorených 1070, v riešení ich zostalo iba 84.

Najviac zastúpené podnety boli z oblasti zelene, životného prostredia, mestského mobiliáru, verejných služieb a poriadku, dlhodobo odstavených áut, opráv ciest a chodníkov a vyriešené bola aj väčšina pripomienok, týkajúcich sa riešenia dopravy a dopravného značenia.

Trnavská samospráva získala prvé ocenenie Zlaté vedro už v roku 2013, odvtedy zástupcovia mesta prevzali celkom sedem prvenstiev, naposledy za rok 2018.

FOTO: Mesto Trnava

„S projektom Odkaz pre starostu sa nám spolupracuje výborne. Portál nám pomáha zosumarizovať žiadosti od občanov, ktoré po vyriešení zlepšujú kvalitu života v meste. Na každom podnete pracujeme s tým , aby bol v rámci možností vyriešený čo najskôr a k spokojnosti občanov. Niekedy je to dosť náročné, aj preto ma teší, že za minulý rok sa nám podarilo vyriešiť a uzatvoriť viac ako 92% percent z celkového počtu 1154 podnetov,“ povedal primátor Trnavy Peter Bročka.

Ocenenie za trnavskú samosprávu prevzala viceprimátorka Eva Nemčovská. „Som rada, že sa nám ocenenie opäť podarilo získať, pretože všetky podnety od občanov sú pre nás dôležité a pomáhajú nám zlepšovať kvalitu života v meste. Chcela by som tiež poďakovať zamestnancom mesta a referentovi odkazu Andrejovi Jančovičovi.“

Za Trnavou sa v prvej trojke umiestnili mestské časti hlavného mesta: Bratislava – Rača a Bratislava – Vrakuňa.

„Ocenenie je výsledkom precíznej práce všetkých zamestnancov mesta, mestskej polície a mestských organizácií za čo im patrí poďakovanie. Nie všetky podnety sa dajú vyriešiť ihneď, niektoré, ako napríklad veľké investičné akcie sú dlhodobého charakteru,“ konštatuje mesto Trnava.


Zlaté vedro pre Mesto Trnavu prevzali viceprimátorka Trnavy Eva Nemčovská a referent portálu OPS a webredaktor Andrej Jančovič

FOTO: Mesto Trnava

Odkaz pre starostu vytvorila v roku 2010 mimovládna organizácia Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť. Pomocou internetovej stránky a mobilnej aplikácie umožňuje obyvateľom samospráv nahlasovať rôzne typy nedostatkov, ktoré ich vo verejnom priestore obce či mesta trápia a môžu tak komunikovať o ich riešení priamo so samosprávou.

Odkaz pre starostu pôvodne začal pôsobiť v Bratislave a jej mestských častiach, dnes ho využíva viac ako 150 samospráv.

Ulož ako PDF
Napísal 27. septembra 2022 17:21. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.