reklama

Na Špačinskej ceste sa začne rekonštrukcia kilometrového úseku vodovodu

Vo štvrtok 1. júna 2023 sa začne na Špačinskej ceste rekonštrukcia vodovodného potrubia. Investorom je vodárenská spoločnosť TAVOS. Stavebné práce si vyžiadajú obmedzenia v doprave.

Stavebné práce sa dotknú úseku s dĺžkou jeden kilometer od okružnej križovatky s Krupskou ulicou pri čerpacej stanici TIR Petroleum po okružnú križovatku s ulicou Kukučínova pri Obchodnej akadémii.

Uzavretý bude jeden jazdný pruh v smere do centra, obchádzková trasa nie je potrebná.

TAVOS vymení zastaralé vodovodné potrubia za HDPE potrubia. Osadené budú v dvoch vetvách s dĺžkou 441 resp. 556 metrov. Súčasťou prác bude aj rekonštrukcia odbočiek pre 87 rodinných domov.


Práce na Špačinskej ulici

Ilustračné foto: trnava-live.sk

Povolenie na uskutočnenie vodnej stavby získal investor na konci januára 2023.

„Existujúci vodovod je vedený v komunikácii po ľavej strane pod pozdĺžnymi státiami pre automobily. Uložený je v súbehu s kanalizáciou a plynovodom. Navrhovaný vodovod bude na začiatku rekonštrukcie bude napojený na nedávno uskutočnenú rekonštrukciu vodovodu od kruhovej križovatky Špačinskej cesty s Kukučínovou ulicou,“ uvádza spoločnosť TAVOS.

Stavebné práce majú trvať do konca októbra 2023. Výmena potrubí predchádza pripravovanému projektu mesta Trnava „Modernizácia dopravného priestoru Špačinskej cesty“.

Úsek rekonštrukcie vyznačený na mape:

Ulož ako PDF
Napísal 31. mája 2023 9:31. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.