reklama

Premiérový ročník Pálffyho slávností vína otvorí gróf Martin Pálffy, vnuk iniciátora prestavby Smolenického zámku

Premiérový ročník podujatia Pálffyho slávnosti vína sa uskutoční v sobotu 3. júna 2023 v Smoleniciach.

Región Trnava je oblasťou svetových vín, kde nejedno vinárstvo tohto kraja prinieslo svojim producentom ocenenia a medaily zo svetových súťaží. Podujatie Pálffyho slávnosti vína ponúka možnosť ochutnať to najlepšie z produkcie lokálnych vinárstiev.

„Miestom podujatia je romantický Smolenický zámok a ide o premiérovú degustáciu vín od piatich lokálnych vinárstiev v hudobnom sprievode jazzového tria, spojenú s históriou rodu Pálffyovcov, ktorý mal vždy k vínu blízko,“ povedal Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Pálffyho slávnosti vína sa uskutočnia na nádvorí Smolenického zámku so začiatkom o 15:00 h. O zahájenie podujatia sa postará gróf Martin Pálffy, vnuk grófa Jozefa Pálffyho st., iniciátora prestavby Smolenického zámku.

„Naša obec je s týmto rodom veľmi úzko spojená. Práve vďaka Jozefovi Pálffymu tu máme náš romantický zámok. Tento festival je skvelou príležitosťou, ktorá návštevníkom predstaví vynikajúce lokálne vína a umožní im nahliadnuť do našej histórie,“ priblížila Svetlana Petrovičová, starostka obce Smolenice.


Smolenický zámok

Ilustračné foto: Región Trnava

Na návštevníkov čaká degustácia vín od piatich miestnych vinárstiev – Terra Parna, Vína z Mlyna, ZetWine, Vinárstvo Novák a rodinné vinárstvo Faluši. Vychutnávať si ich budú môcť v sprievode jazzového tria Peter Dobai.

K dispozícii na predaj sú dva druhy vstupeniek. Verzia klasik zahŕňa okrem vstupu na podujatie aj vínový pohár s logom Pálffyho slávností vína a dukáty na ochutnávku desiatich vzoriek. Pre tých, ktorí túžia po maximálnom pohodlí a exkluzivite, je k dispozícii VIP vstupenka. Tá zaručuje okrem vstupu, pohára a dukátov na ochutnávku vín aj rezervované miesto na sedenie v blízkosti pódia a tiež výborné gastronomické zážitky vrátane predjedla, hlavného jedla a dezertu.

Smolenický zámok do svojej ponuky zaradil aj možnosť predĺžiť si nevšedný kultúrny zážitok až do rána. Po zábave a degustácii vín si hostia môžu oddýchnuť v jednom z elegantných ubytovacích priestorov zámku.

Pálffyho slávnosti vína 2023:

Smolenický zámok, Zámocká 1, 919 04 Smolenice od 15:00 h. do 21:00 h.

Vstupenky v predpredaji na https://vstupenky.maxiticket.sk/palffyho-slavnosti-vina-2023-smolenice

Ulož ako PDF
Napísal 31. mája 2023 9:04. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Pozvánky, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.