reklama

Začína obnova prvého úseku Mikovíniho ulice, most uzavrú a opravia v roku 2019

Mesto Trnava spúšťa rekonštrukciu časti Mikovíniho ulice. V tomto roku bude dokončený úsek od Priemyselnej po most nad Trnávkou, na jar by mal byť zrekonštruovaný úsek od mosta po kruhovú križovatku so Zelenečskou ulicou.

Celková investícia úseku s dĺžkou približne 450 metrov je 1 milión 65-tisíc eur. Zhotoviteľom bude spoločnosť CS Trnava. Celková doba výstavby je zazmluvnená na 210 dní.

„Cieľom stavebnej investície je odstrániť nevyhovujúci technický stav časti Mikovíniho ulice od okružnej križovatky Linčianská/gen.Goliana po Priemyselnú ulicu. Súčasťou rekonštrukcie miestnej komunikácie je aj rekonštrukcia mosta cez vodný tok Trnávka, za účelom zlepšenia jeho stavebne-technického stavu a odstránenie nedostatkov. Vymení sa kompletne nový mostný zvršok, vrátane odvodnenia a záchytných zariadení, uskutoční sa sanácia nosnej konštrukcie mosta a tiež jeho spodnej stavby, vrátane spevnenia svahov pod mostom,“ priblížil hovorca mesta Pavol Tomašovič.

V rámci obnovy sa uskutoční výmena celej konštrukcie vozovky, rekonštrukcia priľahlých chodníkov, vrátane vybudovania cyklochodníka a tiež vjazdov na susedné pozemky.


Mikovíniho ulica

„Vlastná realizácia je časovo rozdelená na dve etapy, z ktorých 1. etapa – úsek od ulice Priemyselná po most cez Trnávku – sa uskutoční v roku 2018 pri jednosmernej premávke riadenej svetelnou signalizáciou,“ poznamenal Tomašovič.

Druhá etapa, vrátane rekonštrukcie mosta a vybudovania dažďovej kanalizácie pre odvedenie zrážkových vôd, sa bude realizovať v roku 2019.

Most bude počas rekonštrukcie uzavretý.

MAPA:

Ulož ako PDF
Napísal 19. októbra 2018 6:52. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Začína obnova prvého úseku Mikovíniho ulice, most uzavrú a opravia v roku 2019”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.