reklama

Mesto súhlasí s prenájmom Tatraskla a meštianskeho domu na Hlavnej 17 pre Kreatívne centrum Trnava. Na ťahu je župa

Prenájom mestských priestorov – budovy bývalého Tatraskla a objektu meštianskeho domu na Hlavnej 17 pre projekt Kreatívneho centra Trnava, ktoré plánuje vybudovať Trnavský samosprávny kraj (TTSK) z európskych dotácií, schválili na septembrovej schôdzi poslanci zastupiteľstva.

V prípade, že župa získa na vybudovanie Kreatívneho centra Trnava nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu, bude potrebné uvoľniť nehnuteľnosti do konca roka 2020. Začiatok stavebných prác na rekonštrukcii a adaptácii objektov predpokladá TTSK v jarných mesiacoch 2021.

Žiadosť o nenávratný finančný príspevok musí trnavská župa predložiť do konca októbra 2019. Jednou z povinných príloh k žiadosti sú doklady preukazujúce majetkovo-právne vzťahy. V prípade nehnuteľností, ktoré nie sú vo výlučnom vlastníctve, predloží TTSK doklad preukazujúci oprávnenie žiadateľa užívať predmetnú nehnuteľnosť na účely projektu – teda v tomto prípade súhlas mestského zastupiteľstva s dlhodobým prenájmom.

Ten má trvať najmenej do roku 2034. Nájomné pre Kreatívne centrum bude symbolické 1 euro ročne.



Objekt na Hlavnej 17

Kreatívne centrum Trnava má sídliť v priestoroch meštianskeho domu na Hlavnej ulici 17 a v objekte Tatraskla na Trhovej 2.

Takmer všetky nájomné zmluvy a zmluvy o výpožičke nebytových priestorov v týchto objektoch sú uzatvorené s výpovednou lehotou 3 mesiace.

Na Hlavnej 17 má mesto Trnava aktuálne ročný príjem z nájomného vo výške 20-tisíc eur, v budove Tatraskla je to 51-tisíc eur ročne.

Najväčším problémom sa v tejto chvíli javí uvoľnenie prenájmu od supermarketu Moja samoška v Tatraskle, ktorý trvá do roku 2027.

Prevádzkovateľ obchodu si z výšky nájomného odpočítava preinvestované náklady na rekonštrukciu priestorov. Zostatok nezapočítaných preinvestovaných nákladov predstavoval k 1. 1. 2019 sumu 89-tisíc eur.

„Za predpokladu úspešného rokovania a vyplatenia finančných požiadaviek je na vypratanie priestorov potrebný čas 4 až 6 mesiacov,“ uvádza mesto Trnava.

Mesto navyše už vybralo vo verejnej súťaži aj nového nájomcu bývalého kníhkupectva na prízemí v dome na Hlavnej 17 za 22 800 eur ročne, no definitívne rozhodnutie vybranému uchádzačovi oznámi najneskôr do konca tohto roka.

Mesto bude nútené riešiť aj hľadanie priestorov pre Mestskú políciu, Správu kultúrnych a športových zariadení či mestskú spoločnosť TT-IT.

Súhlas s prenájmom budov za účelom vybudovania Kreatívneho centra Trnava vyjadrilo hlasovaním všetkých 20 prítomných poslancov mestského zastupiteľstva.

Trnavský samosprávny kraj predpokladá podľa predbežných informácií celkové investície do objektov v majetku mesta vo výške približne 14 miliónov eur.


Budová bývalého Tatraskla


Vyznačené priestory pre Kreatívne centrum v oboch objektoch

Ulož ako PDF
Napísal 17. septembra 2019 16:53. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Mesto súhlasí s prenájmom Tatraskla a meštianskeho domu na Hlavnej 17 pre Kreatívne centrum Trnava. Na ťahu je župa”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.