reklama

Mesto sa súdi s Billou o vyrovnanie na Spartakovskej. Bročka tu chce kvalitný developerský projekt

Pred dvomi rokmi, v septembri 2017, rozhodlo mestské zastupiteľstvo o nepredĺžení prenájmu pozemkov spoločnosti Billa na Spartakovskej ulici. Supermarket však doteraz funguje a spor medzi radnicou a rakúskym obchodným reťazcom skončil na súde.

Spoločnosť Billa si prenajíma od mesta Trnava pozemky s výmerou približne 4500 metrov štvorcových od roku 1992 na Spartakovskej ulici, kde postavili prvý supermaket na Slovensku.

Mestské zastupiteľstvo rozhodlo v septembri 2017 o nepredĺžení zmluvy o prenájme pozemkov. Tá platila do 13. októbra 2017 s výpovednou lehotou 12 mesiacov v prípade, že na území, na ktorom sa nachádza supermarket, bude uvažovaná výstavba v súlade s Územným plánom mesta Trnava.


Supermarket Billa

Spoločnosť Billa sa však svojho tradičného a lukratívneho priestoru vzdal nechce. Spor medzi samosprávou a obchodným reťazcom preto skončil na súde.

Podľa slov primátora Trnavy Petra Bročku spoločnosť Billa požaduje od mesta finančné vyrovnanie za odstúpenie budovy supermarketu vo výške viac ako 600-tisíc eur, čo mesto odmieta.

Bročka zároveň potvrdil, že radnica na týchto pozemkoch v budúcnosti počíta s výstavbou developerského projektu.

„Potrebujeme nájsť model, ktorý umožní otvorenú architektonickú súťaž. Cieľom je maximalizovať zisk mesta – a tým nemyslím len finančnú stránku,“ naznačil svoje predstavy trnavský primátor.

Ako ďalej priblížil, príkladom toho, akým smerom by sa Trnava mala v tomto priestore posunúť, je rekonštrukcia bratislavskej stanice Nivy.

„Treba sa tam ísť prejsť. Získate pocit, že ste v reálnom meste. ‚Áčkové‘ budovy, priestory, ‚áčková‘ architektúra. Bol by som rád, ak by niečo podobné vzniklo v Trnave,“ poznamenal.

Na otázku, či by väčší developerský projekt táto lokalita zvládla, Bročka odpovedal: „Toho sa neobávam. Jednou z podmienok iste bude, aby boli všetky parkovacie miesta pod zemou aj s rezervou nad rámec pre potreby mesta. Ak sa bavíme o takomto projekte, bude sa riešiť v takom časovom horizonte, kedy už bude fungovať predĺženie Spartakovskej až po obchvat. Preto sú tieto obavy len teoretické. Projekt na Spartakovskej beriem ako veľký mestotvorný prvok s veľkým potenciálom. Chcem veriť tomu, že sa nájde model, ktorý bude pre mesto čo najvýhodnejší a dosiahneme aj takú architektúru, ktorá bude závideniahodná,“ vyjadril svoje predstavy Peter Bročka.

Ulož ako PDF
Napísal 20. septembra 2019 8:53. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Mesto sa súdi s Billou o vyrovnanie na Spartakovskej. Bročka tu chce kvalitný developerský projekt”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.