reklama

Túžobne očakávanú kruhovku na Ružindolskej postavia na jeseň

Jedna z najmenej bezpečných križovatiek v Trnave sa po dlhoočakávanej rekonštrukcii zmení na okružnú už v priebehu tohtoročnej jesene.

Hovorca Trnavského samosprávneho kraja Patrik Velšic pre trnava-live.sk potvrdil, že predpoklad začatia výstavby okružnej križovatky ulíc Ružindolská – Suchovská – Moyzesova je stanovený na mesiac september.

Stavba križovatky bude pozostávať z nevyhnutných úprav priľahlých komunikácií s cieľom zmeny organizácie dopravy z priesečnej križovatky na malú okružnú križovatku s priemerom 29 metrov. Na zvýšenie bezpečnosti dopravy budú na cestách ústiacich do okružnej križovatky zriadené smerové deliace ostrovčeky,“ konkretizoval Velšic.

Generálnym dodávateľom stavebných prác bude na základe verejného obstarávania prostredníctvom elektronickej aukcie spoločnosť Cesty Nitra.

Finančné náklady na rekonštrukciu križovatky predstavujú 248-tisíc eur vrátane DPH.

Okružná križovatka bola navrhnutá na základe možností daných tvarom a okrajom jestvujúcich ciest, ktoré ústia do križovatky, okolitej zástavby a pozemkov, ako aj jestvujúcich inžinierskych sietí.

V rámci stavby bude realizovaná aj prekládka verejného osvetlenia, preložka vodovodu a úprava chodníkov pre peších, vrátane zriadenia bezbariérových úprav,“ doplnil hovorca TTSK.

Prostriedky na realizáciu projektu požije samosprávny kraj z vlastných rozpočtových zdrojov.

Zmenu dopravnej situácie na križovatke požadujú vodiči už dlhé roky. Najmä v rannej a popoludňajšej špičke vzniká v tomto úseku množstvo nebezpečných a kolíznych situácií, mnohé z nich v ostatných rokoch končili nehodami, často s ťažkými následkami.

Kraj pôvodne plánoval prestavbu križovatky už v roku 2011, prostriedky na investíciu boli zaradené aj v minuloročnom rozpočte. Z realizácie zišlo pre pripravovanú rekonštrukciu plynovodu v blízkosti križovatky.

Ulož ako PDF
Napísal 22. augusta 2012 14:41. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Túžobne očakávanú kruhovku na Ružindolskej postavia na jeseň”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.