reklama

Z ubytovne na Kollárovej domov pre seniorov nebude. Mesto chce objekt predať

Trnavská radnica mení plány. Bývalú ubytovňu s malometrážnymi bytmi na Kollárovej ulici plánovalo mesto pôvodne zrekonštruovať a umiestniť tu 60 malometrážnych bytov pre seniorov.

Už súčasnosti nedokážeme pokrývať dopyt po bývaní pre seniorov a vývoj napovedá, že v budúcnosti tento trend ešte zosilnie. Povinnosť postarať sa o seniorov nám navyše ukladá aj zákon,“ vyhlasovalo mesto ešte vlani.

Dnes je názor samosprávy iný a viac ako 40-ročný objekt ide do predaja formou verejnej obchodnej súťaže.

ubytovna-kollarova
Bývalá ubytovňa mala slúžiť seniorom. Dnes je na predaj

Prípadný záujemca musí ponúknuť v súťaži najmenej 1 510 000 eur, čo je hodnota stanovená znaleckým posudkom. Predmetom predaja je samotná budova a k nej prislúchajúce zastavané plochy a nádvoria s celkovou rozlohou 3700 metrov štvorcových.

Technicky zastaralá budova bývalej slobodárne skolaudovaná v roku 1972 potrebuje komplexnú rekonštrukciu. Ubytovňu postupne opustilo vyše 200 nájomníkov a v súčasnosti je celý 12-podlažný objekt prázdny.

O vyhlásení verejnej súťaže na predaj nehnuteľností budú hlasovať mestskí poslanci v utorok 24. septembra.

V prípade, že zastupiteľstvo predaj objektu podporí, kupujúci môžu svoje návrhy podávať do 14. októbra 2013.

Ulož ako PDF
Napísal 12. septembra 2013 9:49. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Z ubytovne na Kollárovej domov pre seniorov nebude. Mesto chce objekt predať”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.