reklama

Poslanci opäť rokovali dlhé hodiny, Bročka chce častejšie schôdze zastupiteľstva

Trnavský primátor Peter Bročka si aj po utorkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva stojí za svojím a opäť spomína svoju snahu o častejšie zvolávanie rokovaní mestského zastupiteľstva.

Vo februári rokovali mestskí poslanci deväť hodín, na tohtotýždňovej druhej riadnej schôdzi sedeli zastupitelia v rokovacej sále s posunutým začiatkom od pätnástej do 23.15 hodiny.

Naposledy ich čakalo na schvaľovanie viac ako 40 materiálov.

„Opäť to bolo veľmi dlhé rokovanie, zastupiteľstvo by malo byť častejšie. V ideálnom prípade každý mesiac, s výnimkou letných mesiacov“ myslí si Bročka.

Podľa primátora nehrá rolu skutočnosť, v akom čase zastupiteľstvo začne. „Dôležité je to, že stále budeme rokovať osem a viac hodín. To množstvo agendy na jednej schôdzi býva niekedy neúnosné, a to ešte neprebieha diskusia pri všetkých bodoch,“ komentoval.

brocka-mz
P. Bročka na aprílovom rokovaní MZ

Reprofoto: TT-IT

Riešením je podľa Bročku pravidelné a častejšie stretávanie sa poslancov s menším počtom prerokovávaných materiálov.

S Bročkovým návrhom sa už v minulosti úplne nestotožnili jeho politickí oponenti, najmä tí, ktorí majú skúsenosti s prácou v zastupiteľstve a chodom mestského úradu.

Podľa názoru viacerých z praktického hľadiska pre pracovníkov mestského úradu nemusí byť jednoduché pripravovať kvalitné podklady pre poslancov v rýchlom slede, druhým otáznikom je dostatočná a pravidelná účasť poslancov na väčšom počte zasadnutí pri pracovnej vyťaženosti väčšiny z nich.

„Tieto veci sa dajú v budúcnosti nastaviť a vyladiť, určite sa o to pokúsime,“ vyhlasoval primátor už v minulosti.

Ulož ako PDF
Napísal 2. mája 2015 0:00. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Poslanci opäť rokovali dlhé hodiny, Bročka chce častejšie schôdze zastupiteľstva”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.