reklama

Mesto pripravuje rekonštrukciu Hajdóczyho ulice. Pôvodne vypracovaný projekt nechá upraviť

Pred dvomi rokmi si nechalo mesto Trnava vypracovať projektovú dokumentáciu rekonštrukcie ulice Jána Hajdóczyho. Po rokovaniach medzi zástupcami mesta a okresného dopravného inšpektorátu v decembri 2019 nastali zmeny, ktoré je potrebné zapracovať a projekt upraviť.

Rekonštrukcia ulice Jána Hajdóczyho sa dotkne úseku od Univerzity sv. Cyrila a Metoda na Námestí Jozefa Herdu po križovatku s Cukrovou ulicou, pokračovať bude od križovatky s Cukrovou smerom ku križovatkám s ulicami Slnečná, Mikuláša Koperníka, Maximiliána Hella a Pavla Mudroňa na koniec ulice.

Celková dĺžka ulice je približne 1300 metrov.

Najzásadnejšou zmenou je v porovnaní so súčasným projektom z roku 2018 upustenie od premávky v oboch smeroch v jednej časti ulice.


Ulica Jána Hajdóczyho

Zmena nastala po rokovaniach zástupcov mesta, mestského úradu a okresného dopravného inšpektorátu.

Doprava v úseku od začiatku ulice pri UCM po areál Slávie zostane zachovaná v oboch smeroch.

V ďalšom úseku v smere od areálu Slávie po križovatku s Cukrovou bola v pôvodnej projektovej dokumentácii navrhnutá obojsmerná premávka, no v projekte, ktorý si mesto nechá vypracovať na základe výsledkov rokovaní s dopravným inšpektorátom, bude doprava projektovaná ako jednosmerná s jedným pruhom pre autá.

Zároveň bude v celej dĺžke Hajdóczyho ulice od UCM po križovatku s Cukrovou ulicou vybudovaná obojsmerná cyklotrasa, ktorá sa priamo napojí na cyklochodník na Cukrovej ulici.

Projekt rekonštrukcie ulice bude riešiť aj pozdĺžne parkovacie plochy, napojenia na rodinné domy a sadové úpravy.

Rekonštrukcia ulice, ktorá zatiaľ nemá stanovený konkrétny termín, si vyžiada aj nevyhnutný výrub asi 16 stromov a niekoľkých krovín a kríkov.

V mestskej časti Trnava – stred bude uskutočnená náhradná výsadba v podobe 19 kusov javorov poľných, troch líp malolistých, 13 brestovcov južných a 10 kusov stromu Gledičia trojtŕňová.


Pred križovatkou s Cukrovou ulicou

Ulož ako PDF
Napísal 16. apríla 2020 10:31. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

pre “Mesto pripravuje rekonštrukciu Hajdóczyho ulice. Pôvodne vypracovaný projekt nechá upraviť”

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.