reklama

Dolné Lovčice chcú zveľadiť svoj bikrosový areál. Pomôcť im získať dotáciu v súboji s oveľa silnejšími súpermi môžu aj Trnavčania

Malá obec Dolné Lovčice v trnavskom okrese súťaží o dotáciu na umiestnie workoutových prvkov určených na cvičenie pre verejnosť pod holým nebom v rámci tamojšieho bikrosového areálu.

Obec Dolné Lovčice sa zapojila do aktivity Ahoj, krásne Slovensko značky Cif, prostredníctvom ktorej chce získať finančné prostriedky na rozšírenie vybavenia bikros areálu o workoutové prvky.

Cieľom aktivity Ahoj, krásne Slovensko je nájsť lokality na Slovensku, ktoré potrebujú zveľadiť, skrášliť či zrekonštruovať, aby sa z nich mohli stať za pomoci miest, samospráv a organizácií opäť miesta, kde sa budú ľudia radi stretávať a dobre cítiť.

O tom, ktoré projekty získajú dotáciu vo výške 3000 eur, rozhoduje hlasovaním verejnosť do 31. mája 2021.


Bikrosový areál, ktorý chcú D. Lovčice rozšíriť a upraviť umiestnením workoutových prvkov

FOTO: Obec Dolné Lovčice

Areál bikrosovej dráhy sa nachádza na okraji obce Dolné Lovčice, je umiestnený v malebnej prírodnej scenérii pri Krupskom potoku.

Plní funkciu športovo – rekreačného centra, pričom ju využívajú predovšetkým bicykloví nadšenci, ale aj široká verejnosť. Umiestnením workoutových prvkov obec Dolné Lovčice rozšíri možnosti využitia tohto areálu.

„Našim cieľom je skvalitniť športové vyžitie pre všetkých obyvateľov a vybudovať atraktívny areál, ktorého cieľom bude podporovať a rozvíjať fyzickú kondíciu všetkých, hravosť a súťaživosť detí, vzbudiť záujem o pohyb, ktorý je v súčasnosti potláčaný civilizačnými návykmi trávenia väčšiny času pri televíznych obrazovkách či počítačoch. Osadením fitnes prvkov sa budú rozvíjať športové aktivity detí, mládeže aj ľudí pokročilejšieho veku,“ opisuje predložený zámer obec Dolné Lovčice.

Ich súpermi v súboji o dotáciu sú v kategórii „Malé mestá“ napríklad Svidník (10-tisíc obyvateľov), Dubnica nad Váhom (23-tis.), Bánovce nad Bebravou (17-tis.), Brezno (20-tis.), Skalica (15-tis.) či Vranov nad Topľou (22-tisíc obyvateľov).

Ide teda o nepomerne väčšie a silnejšie samosprávy, akou sú Dolné Lovčice so svojmi približne 800 obyvateľmi.

Nič však nemusí byť stratené, ak sa rozhodnete malej obci ležiacej približne 10 km od Trnavy pomôcť svojim hlasom.

Hlasovať je možné dvomi spôsobmi (pravidlá tu) – priamo na internetovej stránke ahojkrasneslovensko.sk alebo ak po zakúpení označeného výrobku značky Cif pošlete oskenovanú alebo odfotenú účtenku.

Hlasujúci budú zaradení do žrebovania o 12 balíčkov produktov značky Cif.

Dotáciu vo výške 3000 eur získajú dva projekty v oboch kategóriách (Malé a Veľké mestá) s najvyšším počtom hlasov.


Vizualizácia

FOTO: Obec Dolné Lovčice

Ulož ako PDF
Napísal 20. apríla 2021 11:48. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava, Z regiónu. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.