reklama

Z bývalého školského hospodárstva na Zavarskej chce župa ekofarmu, cez súťaž hľadá nájomcu

Do 8. novembra 2021 trvá tretie kolo obchodnej verejnej súťaže na prenájom súboru nehnuteľností bývalého školského hospodárstva na Zavarskej v Trnave. Trnavský samosprávny kraj hľadá svojmu majetku nové využitie na najbližších 10 rokov.

„Na dlhodobý prenájom ponúkame stavby a pozemky s podmienkou odkúpenia skladových zásob a stáda kráv. Zámer ich ďalšieho využitia musí počítať so zachovaním možnosti odborného výcviku pre žiakov priľahlej župnej strednej poľnohospodárskej školy a ďalších študentov zapojených do systému duálneho vzdelávania. Našou podmienkou je aj zachovanie rastlinnej a živočíšnej výroby, ako aj verejnosti prístupného automatu na čerstvé mlieko,“ skonštatoval riaditeľ Odboru školstva Úradu TTSK Stanislav Pravda.

Školské hospodárstvo na Zavarskej ulici sa nachádza v susedstve Strednej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku.

O jeho zrušení rozhodli poslanci TTSK v júli 2020. Župa považuje spôsob fungovania hospodárstva za prežitý a dotovanie poloprázdnych budov za mrhanie verejnými financiami.


Areál Školského hospodárstva v Trnave

FOTO: TTSK

Nový nájomca by mal na pozemkoch susediacej Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku vybudovať a odovzdať do prevádzky škole takzvanú ekofarmu. Z priestoru bývalého bazéna bude vytvorený úsek pre vodné vtáctvo. Pribudnú výbehy pre zajace, hlodavce, poníky, lamy, ovce či kozy.

„Od nového nájomcu očakávame aj zatraktívnenie priestoru pri župnej poľnohospodárskej škole. Súčasťou ekofarmy bude kontaktná zoologická záhrada, náučný chodník alebo miesto vhodné pre piknik. Má byť prístupná žiakom župných škôl aj verejnosti,“ avizoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Súťažné návrhy je možné podávať v lehote do 8. novembra 2021 do 15:00 hod. Návrhy bude vyhodnocovať komisia a ten najlepší schvaľovať krajské zastupiteľstvo.


Areál Školského hospodárstva v Trnave

FOTO: TTSK

Ulož ako PDF
Napísal 22. októbra 2021 11:39. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.