reklama

SPP bude pokračovať v rekonštrukcii plynovodov, rozkopávky zasiahnu viacero trnavských ulíc

Viacero ulíc na území Trnavy čakajú rozkopávky. Dôvodom je rekonštrukcia a modernizácia plynovodov spoločnosťou SPP – distribúcia, a.s.

Tá získala v druhej polovici októbra 2021 stavebné povolenie na predložený projekt líniovej stavby rekonštrukcie plynovodov.

Projektová dokumentácia rieši rekonštrukciu stredotlakých a nízkotlakových plynovodov a plynovodných prípojok. „Účelom navrhovanej stavby je riešiť nevyhovujúci technický stav plynárenských zariadení. Navrhovaný projekt je súčasťou rekonštrukčného programu obnovy fyzicky zastaraných nevyhovujúcich oceľových plynovodov s častým výskytom porúch a navrhovanou obnovou plynárenských zariadení zaistiť spoľahlivú a bezpečnú prevádzku predmetných stredotlakových plynovodov a prípojok,“ zdôvodňuje zámer SPP – distribúcia.

Ilustračné foto

Modernizácia plynovodov bude prebiehať po etapách, distribučná spoločnosť uskutoční rekonštrukcie po úsekoch v jednotlivých uliciach.

Aktuálne vydané stavebné povolenie sa týka stavebných prác na uliciach Bulharská, Cukrová, Pri Kalvárii, Jána Hajdóczyho, Mikovíniho, Veselá, Vajslova a Zelenečská.

Na Bulharskej sa dotkne rekonštrukcia úseku s dĺžkou 295 metrov, na Mikovíniho 385 metrov, Vajslovu zasiahne obnova úseku s dĺžkou 90 metrov, na Priemyselnej budú pracovať na 150 – metrovom úseku.

Na Zelenečskej sú práce naplánované v dvoch úsekoch v rozsahu 220 a 80 metrov, na Cukrovej zrekonštruujú prípojku s dĺžkou 20 metrov, Pri Kalvárii zasiahnu práce vetvu dlhú 285 metrov, na Veselej ulici v centre mesta bude rekonštruovaný plynovod v dĺžke 90 metrov.

Na ulici Jána Hajdóczyho bude odpojený a zaslepený existujúci plynovod, odpojenie sa uskutoční v zelených plochách. Existujúci oceľový plynovod bude v celom úseku od ulice Jána Hajdózcyho po ulicu Pri Kalvárii zrušený.

„Trasy plynovodov a prípojok sú navrhnuté vo verejných komunikáciách s asfaltovým povrchom, v asfaltových chodníkoch, betónových plochách, v dlažbe a v zeleni. Po rekonštrukcii budú povrchy uvedené do pôvodného stavu,“ konštatuje distribučná spoločnosť.

Celková dĺžka rekonštruovaných plynovodov bude 1690 metrov, zrekonštruovaných bude aj 34 prípojok plynu v celkovej dĺžke 273 metrov.

Konkrétne termíny rozkopávok v jednotlivých častiach mesta zatiaľ nie sú známe.


Mapa dotknutých ulíc a úsekov. Pre zväčšenie kliknite na obrázok.

ZDROJ: SPP – Distribúcia

Ulož ako PDF
Napísal 25. októbra 2021 9:04. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.