reklama

Fond na podporu športu udelil dotácie na novú telocvičňu v Modranke, športový areál v Jaslovských Bohuniciach aj zázemie haly v Cíferi

Fond na podporu šporu zverejnil v polovici mája 2022 zoznam projektov, ktoré získali dotáciu na realizáciu investičných akcií v oblasti športovej infraštruktúry. Fond posyktne finančné prostriedky aj na vznikajúce zámery v Trnave a okolí.

Mesto Trnava získa dotáciu 1,25 milióna eur na spolufinancovanie výstavby novej telocvične v areáli Základnej školy s materskou školou Ivana Krasku v Modranke.

Stavebné práce už prebiehajú a nový športový objekt bude dokončený ešte v tomto roku. Objekt telocvične je sitovaný priamo v areáli školy, okrem žiakov budú môcť športový stánok využívať aj obyvatelia Modranky či športové kluby alebo organizácie.


Vizualizácia telocvične

Zdroj: Mesto Trnava

Obec Jaslovské Bohunice v apríli tohto roka započala výstavbu multifunkčných ihrísk s tartanovým bežeckým oválom. Slúžiť budú športovcom, žiakom základnej školy aj verejnosti.

Stavebné práce budú dokončené zrejme ešte v letných mesiacoch 2022, obec získala z fondu dotáciu vo výške 168-tisíc eur.

V miestnom športovom areáli vedľa futbalového ihrika vzniknú dve nové multifunkčné ihriská určené na futbal či basketbal, bežecký ovál so šprintérskou rovinkou a doskočiskom pre skok do diaľky. Súčasťou projektu je sústava prístupových chodníkov, inštalácia nových lavičiek a modernizácia umelého osvetlenia.

Ihriská sú zároveň v priamom dotyku s miestnou základnou školou, ktorá bude moderný areál využívať v rámci hodín telesnej výchovy.


Vizualizácia multifunkčného ihriska v Jaslovských Bohuniciach

Zdroj: Obec Jaslovské Bohunice

Fond na podporu športu odsúhlasil dotáciu aj obci Cífer vo výške 579-tisíc eur.

Finančné prostriedky použijú v Cíferi na dobudovanie hygienického a technického zázemia športovej haly, ktorú postavili v areáli tamojšej školy v roku 2018.

Ako sme už informovali v samostatnom článku, dotáciu 1,25 milióna eur získala aj MTF STU v Trnave, ktorá pripravuje komplexnú rekonštrukciu nefunkčnej plavárne na Prednádraží.

Ulož ako PDF
Napísal 18. mája 2022 10:17. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.