reklama

Nemocnica má vyše 300 nových lôžok, zvýšia komfort pacientov aj zdratovníckeho personálu

Fakultná nemocnica Trnava pokračuje vo zvyšovaní komfortu pacientov. Nemocnica vymenila 303 lôžok, z ktorých je 273 pre dospelých pacientov a 30 postieľok pre detských pacientov. Výmena sa uskutočnila na 16 oddeleniach v celej fakultnej nemocnici, informoval referent pre vzťahy s verejnosťou Matej Martovič.

Lôžka obstarali centrálne prostredníctvom Ministerstva zdravotníctva SR. Vyše tristo lôžok dodali v niekoľkých fázach, pričom sa postupne menili na 16 oddeleniach.

„Vďaka novým lôžkam sa opäť zvýši komfort pacientov. Ďalším pozitívom je, že ide o moderné lôžka, ktoré uľahčia nášmu personálu manipuláciu s pacientmi,“ povedal Daniel Žitňan generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice Trnava.


FOTO: FN Trnava

V nemocnici je spolu 303 nových lôžok, spolu s antidekubidnými matracmi, ktoré predchádzajú vzniku preležanín.

Vymenené lôžka sú polohovateľné, dodané boli rôzne typy lôžok, od klasických až po lôžka, ktoré sa využívajú pre špeciálne výkony.

„Ide o hydraolické lôžka, elektrické lôžka, lôžka pre potreby jednotky intenzívnej staroslivosti a bariatické lôžka, ktoré sú určené pre pacientov s nadváhou,“ priblížil Matej Martovič.

Nové lôžka slúžia aj pacientom na detskej klinike.

Ulož ako PDF
Napísal 11. decembra 2019 8:24. Článok je zaradený do rubriky: Aktuálne, Ďalšie správy, Trnava. RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.


INZERCIA

reklama

reklama

reklama

Prihlásiť sa | © Všetky práva vyhradené. trnava-live.sk I Názory vyslovené v diskusiách čitateľov nie sú názormi prevádzkovateľa webu, a ten za obsah týchto názorov nezodpovedá. Rasistické, vulgárne, urážlivé a príspevky mimo témy článku budú vymazané. Redakcia si vyhradzuje právo na zastavenie diskusie v prípade, že komentáre smerujú k vzájomnému napádaniu sa a osočovaniu účastníkov diskusie alebo iných osôb.